10 Ocak 2015 Cumartesi

yeni bir dizi-->Hindsight

Hayatının baharını çoktan aşmış, 30larının sonuna ulaşmakta olan Becca ikinci evliliğini yapmak üzeredir. Aşk dolu, çılgın ilk evliliğini yaptığı Sean ile yollarını çoktan ayırmış, gençliğinin can dostu Lolly ile 10 yıldır tek kelime etmemiş halde, aile dostlarının oğlu pek güvenilir, kariyer sahibi, tumturaklı Andy ile ertesi gün evlenecektir. Ama adını koyamadığı, anlamlandıramadığı bir şeyler içini rahatsız etmektedir. Serin gece havasında ufak bir yürüyüşün ardından eve dönerken asansörde, tüm bu kafa karışıklığı, baş dönmesi Becca'yı asansörün tabanına yığıverir. Gözlerini açtığındaysa kendini 1995'te, ilk evliliğini yaptığı günün sabahında bulur.
Bu sene izlediğim ilk yeni dizi VH1 kanalının "Hindsight"ı işte böyle başlıyor. 2015'in o profesyonel "rehearsal dinner" ortamında başkahramanımız Becca, nişanlısı Andy ve Becca'nın terapi görmüş-kafası bozuk kardeşi Jamie, mükemmeliyetçi annesi, Becca'nın annesinden kurtulmuş genç bir başkasını bulmuş babası, işkolik patronu, kıskanç ve dedikoducu kuzeni ile tanışıyoruz. Daha ilk dakikalarda Becca'nın hayatını çözebiliyoruz, bir noktada bir şeyler fena şekilde ters gitmiş ve Becca sanki yaşaması gerektiği halde hayatı tam olarak yaşayamamış gibi bakıyor. Geldiği noktada, her şey için geç olduğunu düşünse de kendini için etrafındakilerin düzgün gördüğü şeyi yapmaya çalışıyor. İşine ses çıkarmadan devam ediyor ve ailesinin onayladığı, aklı başında, tanıdık bildik bir adamla evlenmeye karar veriyor.
Ama işte birşeyler ters ve Becca bu iç huzursuzluğuyla ekranların en saçma olabilecek zaman yolculuğunu gerçekleştiriyor, bir asansörde bayılarak 10 yıl öncesine gidiyor. Şimdi bu noktada, herşeyin ters gitmeye başladığını, en yanlış kararları aldığını düşündüğü noktada tüm hayatını değiştirebileceğini düşünüyor ve biz de izlemeye başlıyoruz.
İlk bölüm olarak Hindsight bana oldukça eğlenceli geldi. Anlatacağı şeyi gayet komik ama mantıklı bir şekilde anlatıyor. Hem anlatmaya çabaladığı şey de belki dünyanın en büyük sorularından biri: Geçmişinize dönüp herşeyi yeni baştan yazıp düzeltme şansınız olsaydı ne yapardınız? Benim kendime her gün sorduğum, her gün baştan yaşadığım senaryo bu. Üstüne gayet yazılmış bir metin, içleri doldurulabilecek karakterler ve 90ların aklımızdan çıkmayan müzikleri var. Tüm o kıyafetler, aletler, programlar...Çocukluğuma kocaman eğlenceli bir tünel açılmış gibi. Hele ki ortada bir de John Patrick Amedori varken ki yanında Laura Ramsey'i keşfederken, Craig Horner'la da hasret giderebiliyoruz.
ohoo bu dizide de herkes çıplak-değil canım

Hindsight'ın kelime anlamı olarak "bir durumu ya da olayı, olduktan hemen sonra veya sonradan anlama" olarak geçiyor sözlükte. Ben bu "sonradan anlama" durumunu nasıl göstereceklerini merak ediyorum şimdiden ve bu şekilde devam ederse dizinin gayet de eğlenceli olacağını düşünüyorum.

VH1'da 9 ocakta ilk bölümü yayınlandı. Siz de izlemek isterseniz netten indirilebilir durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bahar Ekinoksu - "Old must be left; New must be adopted; Life must be celebrated"

Ostara veya Eostre veya Eastre, Germen bahar ve şafak tanrıçası. O dönemin akademik yazılarında kendisinden yalnızca bir kez bahsediliyor - ...