27 Ağustos 2012 Pazartesi

hayat böyledir çocuklar

How I Met Your Mother'ın 7.sezonunun 14.bölümü "46 Minutes"ta Marshall ve Lily, doğacak çocuklarını daha iyi bir çevrede yetiştirmek istediklerinden - ve başka birkaç nedenden dolayı - ünversiteden mezun olduklarından beri yaşadıkları New York'un merkezini terk edip, şehir dışında, bu bizim Amerikan filmlerinden tanıdığımız "suburban" evlerinden birinde yaşamaya karar verirler. Oysa değiştirmeye çalıştıkları sadece evleri olmaz, onların o birbirine adeta zamkla tutturulmuş olağanüstü dostlukları da değişmek zorunda kalır bu kararla. Neredeyse her gün tüm vakitlerini bir arada geçirmeye alışmış bu sımsıkı 5 dostun arasına artık mesafeler girmiştir. Artık her akşam toplaşıp, aynı masaya oturdukları McLarens'a aynı mesafede değildir hepsi. Ted ve Barney ikna etmeye çabalar Marshall ve Lily'yi. Öyle ya nasıl olacaktır  bu böyle ayrı gayrı? Ama olur - tamam sonradan çok daha başka da olur da konumuz o değil -, tüm bir bölüm boyunca hikaye onları savurur durur, sonunda 2030'daki Ted Mosby'mizin sesi ulaşır bize;
Beşimiz de o koltuğa beş dakika uzaklıktaki yerlerde mi oturduk peki hep?Hayır, hayat böyledir çocuklar. Ama başka bir şey keşfettim. Beşimiz nerede birlikteysek oturma yerimiz orasıydı.
Önümüzdeki 2 haftayı, işten kalan her bir saniyesinde şu artık arap saçına dönen tezimi yazmak için harcayacağım. Bu iki hafta içinde bu işi hallettim hallettim, yoksa ne olurum bilmiyorum. O yüzden bu arada size yeni yazmaya başlayan iki arkadaşımın bloglarını gösterip, birazcık da sözü onlara bırakmış olacağım.

Çünkü yan yana durabilmenin böyle bir yolunu denemeye karar verdik mecburen. Ne İstanbul, ne Ankara, ne de Santa Cruz, fark etmesin diye.
Çok doğru söyler nitekim Ted, biz nerede birlikteysek o cam önü de orası olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bahar Ekinoksu - "Old must be left; New must be adopted; Life must be celebrated"

Ostara veya Eostre veya Eastre, Germen bahar ve şafak tanrıçası. O dönemin akademik yazılarında kendisinden yalnızca bir kez bahsediliyor - ...